30 september 2023
11:45

Huddinge IF UTV Sva

Referat: IFK Tumba FK 3 - Huddinge IF UTV Sva

Idag åkte vi söderut närmare bestämt till Storvretens BP för att spela mot IFK Tumba FK. Hemmalaget försökte spela med en avstängd spelare, vilket de lyckades med mot oss förra året, men detta år satte vi stopp för det i förväg. Hur som helst så
präglas matchen av att vi har mycket bollinnehav och hemmalagets individuellt skickliga spelare går på snabba kontringar. I den 6:e matchminuten snappar Amadeus E. upp ett felpass och sätter oss i ledningen. Det dröjer till den 26:e minuten innan vi lyckas utöka ledningen då Farouk El M. passar fram till Harry P.T. som överlistar hemmalagets duktige storväxta målvakt. I den 31:a minuten, efter en hörna, så landar bollen framför Farouk El M. som passar till Peter R. som skickar in bollen i mål. Det var Peters första men inte sista mål idag. Vi har en övertygande 3-0 i halvtid. I den andra halvleken fortsätter Peter R. att göra mål. Han har en förmåga att vara rätt placerad och sedan så placerar han med mycket god precision in bollen efter marken i målens hörn. Han gör mål i den 52:a och 55:e minuten på assist av Amadeus E. och även i den 75:e minuten på assist av Farouk El M. Peter gör idag hela fyra mål, med andra ord en poker. Bra jobbat! Tumba har sin farligaste målchans i matchens slutskede men vår målvakt för dagen Axel A. håller nollan intakt genom att rädda ett frilägesskott från tre meter.